Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe investering voor Chinese start-up in data-gedreven HRM

Moka, een Chinese start-up die data-gedreven recruitment verzorgt, haalde maandag 27 miljoen dollar op in een tweede investeringsronde. Het bedrijf bedient volgens eigen zeggen zo’n 500 grootzakelijke klanten, waaronder McDonalds. Het geld van de investering wordt gebruikt om nieuwe mensen aan te nemen, nieuwe producten te bouwen en het bereik van het bedrijf uit te bouwen.

Het bedrijf Moka werd in 2015 opgericht en vergelijkt zichzelf met Workday en Salesforce in de VS. Het bouwt software dat het werven van personeel voor organisaties eenvoudiger en goedkoper moet maken. Het gaat dan om organisaties met meer dan vijfhonderd werknemers. De software maakt gebruikt van AI bij het screenen van mogelijke kandidaten.

Gebrek aan digitaal HRM

Niet alleen het wervingsproces wordt gestroomlijnd, ook houdt Moka een vinger aan de pols wanneer iemand in dienst is getreden. Zo biedt het bedrijven de mogelijkheid een database aan te leggen van de huidige werknemers en potentieel talent. Wanneer iemand dan bijvoorbeeld zijn CV update, krijgt de werkgever een seintje, zodat de recruiter contact kan opnemen.

De oprichters van Moka, Zhao Oulun en Li Guoxing, volgen beiden in Amerika hun opleiding en startten daar met werken. Op het moment dat ze weer teruggingen naar China, zagen ze dat het opbloeiende bedrijfsleven één ding ontbeerde: effectief talentmanagement. “Bedrijven floreren, maar we zien ze tegelijkertijd tekortschieten waar het gaat om de interne organisatie en operatie. Voor een groot deel komt dit door het gebrek aan digitaal en nauwkeurig human resource management. Dat vertraagt de besluitvorming en leidt tot fouten bij het vinden en behouden van talent voor veel organisaties”, zegt Zhao in een statement. Hij claimt dat de software van het bedrijf deze fouten kan voorkomen door gebruik te maken van data en intelligente oplossingen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in