Newconomy koopt en verkoopt belangen

3 juli 2000
Newconomy, een netwerk van Internet-bedrijven onder leiding van Maurice de Hond, heeft een belang van 15 procent genomen in Pharmaplaza.com. Deze in Amsterdam gevestigde onderneming verkoopt allerlei gezondheidsproducten via een website. Daarnaast heeft Newconomy een belang van 40 procent in het bedrijf Infoagent Solutions verkocht aan de Amerikaanse firma Intranet Solutions.

Pharmaplaza noemt zichzelf een 'eHealth Center', oftewel een centrum voor elektronische dienstverlening in de gezondheidszorg. Sinds eind mei is de website voor de Nederlandse markt geopend. Er zijn ruim 5000 producten te koop, waaronder zelfzorgmedicijnen, cosmetica en dieetproducten.

Naast producten biedt Pharmaplaza ook informatie en diensten op het gebied van gezondheid en welzijn. Het bedrijf wil het aanbod van producten de komende maanden verdubbelen en hetzelfde winkelconcept ook in andere Europese landen introduceren.

Infoagent was een jaar geleden een van de eerste investeringen van Newconomy. De verkoop aan Intranet Solutions geeft de investering een rendement van 50 procent, aldus Newconomy. Infoagent is gespecialiseerd in kennismanagement. (gke)
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!