Beheer

Infrastructuur

Netwerkapparatuur: Cisco blijft domineren

11 juli 2014

HP verliest terrein

HP verliest de laatste jaren klanten. In 2011 meldde 43 procent van de locaties netwerkapparatuur van HP te gebruiken. Dat zakte naar 40 procent in 2012, 39 procent in 2013 en nog geen 37 procent in het jongste overzicht. Cisco wist zijn klantenbestand de laatste jaren juist te behouden.

Veel organisaties betrekken hun netwerkapparatuur bij meer dan één leverancier; gemiddeld heeft men apparaten van 1,66 leverancier in huis.

 

Cisco populairder bij grotere bedrijven

Hoe groter het bedrijf, des te sterker de voorkeur voor Cisco. De vestigingen van multinationals in Nederland hebben bijna allemaal Cisco in huis, en de grotere bedrijven kiezen ook meer dan gemiddeld Cisco. HP, Juniper en Dell moeten het juist meer dan gemiddeld hebben van de middelgrote bedrijven in Nederland.

 

Specialisatie loont

Alleen Cisco is allround bij de levering van netwerkapparatuur. Het is zowel bij switches als bij routers, draadloze apparaten en hardwarematige firewalls naar geïnstalleerde producten gerekend de grootste leverancier. De concurrenten zijn allemaal sterk in één product, zoals HP in switches en Juniper en Dell in firewalls.

Het klassement naar aantal geleverde producten ziet er overigens ook iets anders uit dan naar aantal klanten. Cisco blijft marktleider; 60 procent van de gebruikte apparatuur heeft een sticker met een Cisco-merk. HP scoort in deze telling een twee plek, met 27 procent. Maar Avaya wurmt zich dankzij succes met de verkoop van zijn switches naar een derde plek overall met een aandeel van 3 procent, voor Juniper en Dell met ieder rond de 2 procent.


 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!