Overslaan en naar de inhoud gaan

Netneutraliteit VS opnieuw ter discussie

De in 2015 door de Federal Communications Commission (FCC) ingevoerde regels rond netneutraliteit, zijn na 18 mei mogelijk weer van de baan.
stars and stripes
© CC0 Public Domain
CC0 Public Domain

De nieuwe voorzitter van de FCC, de door Trump benoemde Ajit Pai, wil een voorstel tot aanpassing van de regels, lees deregulering, in stemming brengen.

Netneutraliteit betekent dat ISP’s alle data op internet gelijk behandelen. Data van bijvoorbeeld een concurrerende aanbieder mag niet vertraagd worden. Ook mogen er voor diensten aan een concurrent geen hogere kosten in rekening worden gebracht.

Bij het instellen van deze regels, in 2015, stelde de toenmalige voorzitter van de FCC, Tom Wheeler, dat het internet simpelweg te belangrijk was om er geen regelgeving en een toezichthoudende instantie voor in te stellen.

De nieuwe voorzitter, een voormalig advocaat van Verizon, ziet dat duidelijk anders en gelooft in regulering door de markt zelf.
Inmiddels hebben meer dan 800 start-ups, investeerders, en ondernemers een brief aan Pai gestuurd waarin ze betogen dat netneutraliteit juist een voorwaarde is om startups tot wasdom te laten komen en nieuwe initiatieven tot stand te brengen. Ook stellen zij dat de vrije keuze van consumenten zonder netneutraliteit in het geding is.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in