Beheer

Personal Tech

Nest zet voet op Nederlandse bodem

19 september 2014

Zo is de thermostaat zelflerend, de gebruiker kan gewoon handmatig de temperatuur in huis regelen en na ongeveer een week doet de Nest dit automatisch. Daarnaast maakt hij een gepersonaliseerd schema dat steeds beter wordt naarmate er tijd verstrijkt. Dankzij de ingebouwde sensoren weet de Nest Thermostat wanneer het huis leeg is, zodat de Auto-Afwezig functie automatisch de temperatuur kan verlagen en zo helpt om nog meer energie te besparen.

Rookmelder

Nest heeft ook een sensor die in staat is om de aanwezigheid van rook en koolmonoxide vast te stellen. Dit apparaatje, Nest Protect geheten, werkt anders dan de traditionele alarmen die bij onraad alleen een scherpe janktoon laten horen. Nest Protect spreekt in de lokale taal van de gebruiker, vertelt wat het probleem is en waar het probleem zich voordoet. De telefoon van de gebruiker ontvangt een melding als er iets mis is.

De devices van Nest zijn bedoeld om samen te werken. Wanneer bijvoorbeeld het Nest Protect koolmonoxide-alarm afgaat, kan de Nest Thermostat automatisch het gasfornuis afsluiten – een veelvoorkomende bron van koolmonoxide.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!