Management

Branche
groei

Nederlandse ICT-markt groeit bovengemiddeld

Hoge druk op ICT-bedrijven zal zorgen voor meer overnames en fusies.

© Pixabay CC0 Public Domain
12 juni 2018

De omzet van de Nederlandse ICT-sector stijgt dit jaar twee keer zo hard als het wereldwijde gemiddelde. De omzet groeit in 2018 naar verwachting met 6% en met nog eens 5% in 2019.

Wereldwijd wordt de groei geschat op 3%, blijkt uit de ‘Market Monitor ICT’ van Atradius die vanochtend is verschenen. In het rapport worden de wereldwijde prestaties en vooruitzichten van de ICT-branche per land besproken.

De internationale ICT-markt blijft groeien. Verwacht wordt dat in 2018 en 2019 de verkoop van producten en diensten in de informatietechnologie en telecommunicatie met ruim 3% per jaar toeneemt. Atradius verwacht dat bedrijfssoftware en IT-diensten sterk zullen groeien, terwijl communicatiediensten voor het merendeel van de uitgaven blijft zorgen.

Toch is er ook sprake van onzekerheid, vooral door de mogelijk negatieve gevolgen van de Brexit, rentestijgingen, wisselkoersschommelingen en internationale handelsgeschillen. Ondanks deze onzekerheden zullen bedrijven echter in ICT blijven investeren, verwacht Atradius, omdat zij omzetgroei verwachten door de inzet van informatietechnologie.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!