Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse bedrijven zoeken online vooral IT’ers

Maar liefst 58 procent van de online freelancers die wordt ingehuurd door Nederlandse bedrijven bestaat uit IT’ers. De IT-freelancers worden gevolgd door freelancers uit de creatieve sector (21 procent), de operationele- (16 procent) en marketing sector (3 procent). Dat blijkt uit gegevens van Elance, ‘s werelds grootste platform voor online werk uit Mountain View, Californië.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Elance biedt bedrijven die snel hun team willen uitbreiden op uur- of projectbasis via de cloud direct toegang tot talent en de mogelijkheid om online teams op te zetten en aan te sturen.

Tijdrovend en duur

Kjetil Olsen, VP Europe bij Elance: “In Nederland zien we ten opzichte van 2011 een enorme toename van het aantal bedrijven dat online op zoek gaat naar mensen die hun IT-project willen uitvoeren. De werkeloosheid in Nederland is relatief laag, daarom is het snel vinden van goede IT-freelancers een tijdrovende en dure klus. De snelheid die Elance biedt bij het inhuren van online freelancers bespaart bedrijven veel tijd. Ook zijn de kosten vaak lager doordat ze freelancers uit andere regio’s in de wereld kunnen inhuren.”

India is hofleverancier

Nederlandse bedrijven huren meestal freelancers in uit Azië en Europa. Online IT-ers die worden ingehuurd zijn met name afkomstig uit India (23 procent). Ook de Oekraïne (18 procent) en de Filipijnen (13 procent) zijn populair. Wat de webprogrammeurs betreft ziet de populariteits-top er als volgt uit:

  • PHP-specialisten (23 procent)
  • HTML-kenners (12 procent)
  • CSS- deskundigen (10 procent)
  • MySQL-specialisten (10 procent)
  • Wordpress-bouwers (8 procent)

Verwachting 2013

Uit het Global Freelance Talent Report blijkt dat webprogrammeurs met ruim 50 procent ook in 2013 weer koplopers zullen zijn met betrekking tot IT-klussen. Binnen de IT-sector worden zij met 45 procent op de voet gevolgd door programmeurs voor mobiele sites, webdesigners (41 procent) en grafisch vormgevers (34 procent).

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in