Beheer

Netwerken

Nederland de beste in de EU Digital Economy and Society Index

26 februari 2016
Nederland loopt ver voor op alle Europese lidstaten in Digital Performance.

Nederland staat met een absolute score van 0,68 op de tweede plek achter Denemarken. Maar Nederland groeit veel sneller dan de kopgroep van vier landen die elkaar vlak op de hielen zitten. Daarom plaatsen de EU-onderzoekers Nederland als enige met een hoge score in het "Running ahead'- kwadrant. Denemarken, Zweden en Finland - de andere drie in de kopgroep - groeien minder snel dan het Europees gemiddelde waardoor zij in het kwadrant 'Lagging ahead' vallen.

De samenstellers van de Digital Economy and Society Index analyseren de landen op vijf criteria, namelijk Connectivity, Human Capital, Use of Internet, Integration of Digital Technology en Digital Pubic Services. 

Nederland stond vorig jaar wat absolute score betreft nog op de vierde plaats. Andere snelle groeiers zijn Duitsland, Estland, Malta, Oostenrijk en Portugal, maar die zitten wat score betreft veel lager. Opmerkelijk genoeg zit Frankrijk in de groep 'Falling behind' met een lage absolute score en een lager dan gemiddelde groei. Vooral op het aspect Use of Internet scoort Frankrijk echt laag omdat maar weinig mensen het internet betrekken bij hun dagelijks leven, zoals voor het lezen van nieuws, het zoeken naar een nieuwe baan of het volgen van online cursussen.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.