Overslaan en naar de inhoud gaan

Nadella verdedigt militair Hololens-contract

Microsoft-topman Satya Nadella is niet van plan het contract van 480 miljoen dollar met het Amerikaanse leger te verbreken. Hij reageert daarmee op protesten van Microsoft-medewerkers die opeens tot de ontdekking komen dat zij hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van militaire technologie.
Satya Nadella
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Het bedrijf gaat geen technologie onthouden aan instituten van democratisch gekozen overheden die onze vrijheid verdedigen, stelt Nadella in een reactie op vragen van CNN Business.

Het gaat wat hem betreft om een principieel besluit waar Microsoft altijd open over is geweest. Hij wil wel het gesprek aangaan met het personeel om het besluit toe te lichten.

De bezorgde Microsoft-werknemers hebben gisteren een open brief gestuurd naar de bedrijfsleiding waarin zij er op aandringen af te zien van het contract. De oplossing die Microsoft voorstelt om mensen met gewetensbezwaren over te plaatsen naar andere afdelingen, doet niets af aan het feit dat zij hebben meegewerkt aan het leggen van de basis van de technologie. Die wordt nu voor militaire doeleinden ingezet terwijl zij de technologie ontwikkelden met het oogmerk het werk van bijvoorbeeld ontwerpers en technici te vereenvoudigen.

Voor het eerst militaire ontwikkeling

Microsoft doet al jaren zaken met het Department of Defense. Het ging echter vooral om heel algemeen softwaregereedschap zoals het besturingssysteem Windows en diverse applicaties. De werknemers stellen dat - ook al werd bijvoorbeeld Windows gebruikt in operationele systemen - dit de eerste keer is dat Microsoft daadwerkelijk producten ontwikkelt gericht op gebruik tijdens oorlogshandelingen.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in