Innovatie & Strategie

Personal Tech
IKEA Symfonisk

Muziek uit de lamp

SONOS en IKEA hebben de koppen bij elkaar gestoken.

IKEA Symfonisk © IKEA
31 mei 2019

SONOS en IKEA hebben de koppen bij elkaar gestoken.

Je favoriete muziek of podcast van je streamingdiensten uit je lampen; waarom niet?

Het past in de trend dat computertechnologie overal beschikbaar komt. Helemaal nieuw is het niet maar wel dat een erg populair interierbedrijf – IKEA – en de leverancier van hippe geluidsinstallaties – SONOS – de koppen bij elkaar hebben gestoken voor het maken van de SYMFONISK-serie. Nou ja serie; het zijn voorlopig twee varianten waarmee een SONOS-speaker opgaat in de omgeving als een lamp en een boekenkastelement dat ook als plankje aan de muur kan hangen. 

Het geluid van de lamp komt min of meer uit een aangepaste SONOS Play One-speaker, de kleinere boekenkast/plankspeaker heeft wat minder outputsterkte dan de bestaande Play One. Net als de andere SONOS-producten zijn deze lampen, of speakers, op te nemen in het SONOS-netwerk en aan te sturen met de bijbehorende app. Er zit geen microfoon in de IKEA SYMFONISK, dus het is niet mogelijk het systeem als een slimme assistent te gebruiken.

Magazine AG Connect

Dit artikel is ook gepubliceerd in het magazine van AG Connect (meinummer, 2019). Wil je alle artikelen uit dit nummer lezen, klik dan hier voor de inhoudsopgave.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.