Overslaan en naar de inhoud gaan

Morgen veiling Mapper Lithography-goederen

Het innovatieve Delftse bedrijf Mapper Lithography is ten onder gegaan en terwijl de technologie naar een andere Nederlandse chipproductiefirma gaat, gaan de goederen van de Delftse onderneming nu onder de hamer. Technologiekoper ASML neemt namelijk alleen de activiteiten over, maar niet kostbare lithografie-machines, laboratoriumapparaatuur, en andere goederen uit de cleanroom. Vandaag is een kijkdag gepland, voor de eerste van drie online-veilingen.
© Mapper Lithography
Mapper Lithography

Het in 2000 opgerichte Mapper Lithography ontwikkelde en produceerde machines voor de productie van chipplakken (wafers). Deze chipfabricage op nanometerniveau gebeurde dan door met elektronenstralen de miniscule schakelingen direct op het materiaal te etsen. Dit in tegenstelling tot huidige, gangbare technieken waarbij chipproductiemachines werken met een masker waarop dan de blauwdruk van de te produceren chip is aangebracht. De aanpak van Mapper was veelbelovend, maar het Delftse bedrijf is in problemen gekomen door een uitblijvende betaling.

'Niet vaak op de markt'

"Een groot deel van de goederen die op deze veilingen aangeboden worden, zijn erg bijzonder", stelt veilingmeester Teun van Leeuwen in het persbericht van Troostwijk Auctions. "Met name de zaken onder de categorie ‘Printplaat (PCB) Industrie’, komen niet vaak op de markt." Het gaat hierbij om gespecialiseerde apparatuur zoals acuacaperixen,  clamping process test-setups, cooling units, stalen kasten, en een roestvrijstalen vacuümtank.

"Daarnaast veilen we ook veel gangbare zaken zoals laboratorium apparatuur, palletwagens, gereedschap, camera’s en kantoorinventaris. De goederen zijn veelal gebruikt in een cleanroom-omgeving waardoor ze er allemaal nog als nieuw uit zien. Kopen op deze veilingen is daarom een perfecte investering voor nieuwe gebruikers uit binnen- en buitenland", prijst Van Leeuwen de veiling aan.

Drie veilingen

Deze verkoop van Mappers materiaal wordt in drie 'etappes' gedaan. De eerste van de drie online-veilingen sluit morgen al, met vandaag een kijkdag voor alle veilingitems. De tweede veiling sluit op 19 maart en de derde op 27 maart. Voor die andere twee veilingen zijn ook kijkdagen gepland. Meer informatie is te vinden op de site van Troostwijk Auctions.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in