Overslaan en naar de inhoud gaan

Morgen is Nederland ICT niet meer

Nederland ICT laat de 'ICT' in zijn naam los, omdat steeds meer bedrijven zich daar niet meer in herkennen. De nieuwe naam is NLdigital, met ingang van morgen.
nieuwe naam Nederland ICT
© Nederland ICT
Nederland ICT

"We zijn een collectief van bedrijven die de digitale transformatie mogelijk maken. Van wereldwijde spelers tot start-ups op zolderkamers – en alles er tussenin", schetst Nederland ICT zijn opzet, missie en daarmee ook de nieuwe naam. "We zijn de kern van de digitale economie. We zijn concurrenten en partners. Bouwen voort op elkaars infrastructuur, hardware en software. We leveren gezamenlijk de producten en diensten die andere bedrijven nodig hebben om te digitaliseren. Zo is de digitale sector één groot ecosysteem, waarin iedereen elkaar nodig heeft en verder helpt."

Bredere verandering

De naamsverandering valt namelijk onder een grotere transformatie binnen de branchevereniging voor de Nederlandse tech-sector. Vorig jaar is de vereniging met 20 procent gegroeid naar ruim 600 leden. Een half jaar geleden verhuisde het bureau naar een nieuw kantoor in Breukelen. “De vereniging is volop in ontwikkeling”, stelde directeur Lotte de Bruijn  bij de aankondiging van de nieuwe naam vóór de zomervakantie. “We hebben flinke ambities voor de komende jaren. Onze kracht is dat we het hele digitale ecosysteem vertegenwoordigen. Ons clubhuis in Breukelen wordt dé plek waar bedrijven elkaar kunnen vinden.”

Het loslaten van 'ICT' qua naam en de focus op 'digitaal' moet meer passen bij de moderne, digitaal gedreven tijd én de perceptie daarvan. Het doel van de vereniging voor bedrijven groot en klein in de brede sector voor technologie en 'digitale zaken' is en blijft het samenwerken aan een sterke digitale sector en een sterke digitale economie. "Want het digitale tijdperk, is ons tijdperk", aldus Nederland ICT nu - en NLdigital vanaf morgen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in