Overslaan en naar de inhoud gaan

Mobiele markt krimpt harder dan verwacht

Het bureau rekent voor heel 2016 nu op 4 procent minder omzet uit mobiel bellen, sms'en en datadiensten. Eerder ging Telecompaper er nog vanuit dat deze opbrengsten dit jaar aanzienlijk minder sterk zouden terugvallen dan de krimp van 3,3 procent van vorig jaar.
bellende vrouw

De vier aanbieders met een eigen netwerk, KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2, hebben nog veel last van prijsdruk door toegenomen concurrentie. Voor de komende jaren wordt nu een een gemiddelde jaarlijkse omzetterugval voorzien van 1,5 procent. Dat zou een jaaromzet betekenen van circa 4,6 miljard euro in 2020.

Het tweede kwartaal is over het algemeen sterker dan het eerste kwartaal als het gaat om omzet uit mobiele diensten. Dit jaar was dat echter niet het geval. De opbrengsten zakten in de periode april tot en met juni op jaarbasis met 5,6 procent, tot 1,2 miljard euro.

T-Mobile presteerde het slechtst, met 10 procent minder omzet. Als gevolg hiervan is het marktaandeel van T-Mobile gedaald naar net iets meer dan 21 procent. KPN zette 3,9 procent minder om, maar verstevigde daarmee wel zijn marktleiderschap, met een aandeel van 42 procent. Bij Vodafone was sprake van 5,5 procent omzetkrimp en een stabiel marktaandeel van ruim 33 procent.

Alleen nieuwkomer Tele2 zag zijn opbrengsten uit mobiele diensten afgelopen kwartaal groeien. De prijsvechter was eind juni goed voor 3,5 procent van de markt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in