Millennium: nog 65 dagen

28 oktober 1999

De regering van Groot-Brittannië heeft aanvullende maatregelen aangekondigd die moeten garanderen dat de eeuwwisseling zonder problemen zal verlopen. Een van de belangrijkste stappen is de oprichting van het Government Millennium Center.

Vanuit het crisiscentrum zal de Britse regering de gebeurtenissen vanaf oudejaarsavond tot minstens een week daarna in de gaten houden. Ook het overheidsingrijpen bij eventuele calamiteiten zal vanuit het Millenniumcentrum worden gecoördineerd.

Margaret Beckett, de voorzitster van het Lagerhuis, benadrukt dat eventuele problemen rond oud en nieuw net zo goed met het weer als met de millenniumbug verband kunnen houden. "We willen niet dat mensen onnodig in paniek raken", aldus Beckett.

Afgelopen dinsdag heeft de Britse overheid zijn eigen computersystemen getest op afwezigheid van de millenniumbug. De resultaten waren dermate bevredigend dat een tweede massale test is afgelast.
Vandaag (donderdag) zal Beckett in het parlement een verklaring afleggen over de voorzieningen die de overheid heeft genomen om de softwarefout uit te bannen. Begin volgende week begint een publiekscampagne waarbij een folder van 24 pagina's huis aan huis zal worden verspreid. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!