Millennium: nog 39 dagen

23 november 1999

De zorginstellingen in Nederland moeten gedurende de resterende weken van het jaar het millenniumprobleem met grote voortvarendheid blijven aanpakken. Als ze dat doen, dan zullen alle vitale zorginstellingen het probleem tijdig hebben opgelost. Kwaliteit en continuïteit van de zorg is hierdoor rond de komende jaarwisseling gewaarborgd.

Dat meldt minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer. Zij baseert zich op een nieuwe tussenrapportage van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IZG).

De optimistische conclusie van de bewindsvrouw geldt ook voor de ziekenhuizen, bloedbanken en GGD-diensten die in voorgaande rapportages van de Inspectie voor de Gezondheidszorg nog als dubieus of slecht uit de bus kwamen. De inspectie heeft alle achterblijvers, waaronder 20 ziekenhuizen en 20 ambulancediensten, nogmaals onderzocht. Daaruit blijkt dat ze allemaal een forse inhaalslag hebben gemaakt, mede dankzij extra ondersteuning door het Millennium Platform Zorg.

De inspectie zal de komende weken blijven controleren of de instellingen voortvarend genoeg blijven met hun voorbereidingen op de millenniumovergang. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!