Millennium: nog 351 dagen

15 januari 1999

Staatssecretaris De Vries van Binnenlandse Zaken heeft gisteren een commissie geïnstalleerd die zich zal bezighouden met eventuele problemen op het gebied van openbare orde en veiligheid bij de overgang naar het nieuwe millennium. De commissie moet adviseren over preventieve maatregelen die politie, brandweer en medici kunnen nemen.

De commissie zal zich niet bezighouden met het verhelpen van de softwarefout in de apparatuur van hulpverleningsdiensten, maar wel met de gevolgen indien systemen mochten falen. Voorzitter van de commissie is J.G.M. Alders, commissaris van de koningin in de provincie Groningen. Onder de overige leden zijn twee burgemeesters, enkele politiechefs en een tweetal brandweercommandanten. Ook een paar vertegenwoordigers van het departement van Binnenlandse Zaken maken deel uit van het adviesorgaan.

Volgens De Vries zijn weliswaar alle inspanningen gericht op het verijdelen van millenniumproblemen, vooral bij vitale voorzieningen, maar is er geen garantie voor een rimppelloze jaarwisseling 1999/2000. De commissie-Alders moet ervoor zorgen dat de overheid goed is voorbereid op eventuele verstoringen van de openbare orde en veiligheid. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!