Millennium: nog 319 dagen

16 februari 1999

De grote makers van PC’s op Taiwan zetten alles op alles om het millenniumprobleem uit de wereld te helpen. Zo heeft Acer bijvoorbeeld een team van 50 man die continu bezig zijn met ’2000’. Het project moet medio dit jaar geheel zijn afgerond, tegen welke tijd het team zal zijn uitgegroeid tot ruim 200 man.

Acer is het probleem te lijf gegaan door een geheel eigen Bios-chip te ontwikkelen. Deze schakeling krijgt zijn gegevens van de klokchip die in de PC de tijd bijhoudt. Op het moment dat de eeuwwisseling wordt bereikt, zorgt de Bios ervoor dat het juiste jaartal wordt gegenereerd. Gebruikers van een oudere Acer PC kunnen ook deze Bios krijgen, zo stelt de onderneming.

De PC’s zelf zijn niet eens het grootste probleem voor de fabrikanten. Zij breken zich het hoofd over hun eigen interne productiesystemen en dat van hun toeleveranciers. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), een van die toeleveranciers, heeft inmiddels 93 procent van zijn productiesystemen millenniumbestendig gemaakt. (rak)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!