Millennium: nog 311 dagen

24 februari 1999

De Amsterdamse wethouder Jikkie van der Giessen (Economische Zaken) maakt zich ernstig zorgen over de snelheid waarmee het millenniumprobleem in de gemeente wordt opgelost. Een aantal diensten heeft tot dusver geweigerd te melden hoe ver ze zijn gevorderd met de bestrijding van de 2000-fout. Van de wel ingestuurde rapporten zijn vooral die van de stadsdelen onder de maat.

De wethouder komt in een voortgangsrapportage tot de slotsom dat het millenniumprobleem Amsterdam minstens 50 miljoen gulden zal kosten. Het stadsbestuur heeft tot dusver geen financiële toezeggingen gedaan aan gemeentelijke diensten en bedrijven.

Volgens de wethouder proberen diensten en afdelingen vooral hun eigen zaakjes op orde te brengen. Voor de onderlinge afhankelijkheid en die van toeleveranciers is weinig aandacht.

Van der Giessen vindt dat haar collega-wethouders rond de komende jaarwisseling niet op vakantie mogen gaan. Zij moeten op hun post blijven om mogelijke calamiteiten het hoofd te bieden. Ook moeten er lijsten komen van ambtenaren die beslist onmisbaar zijn of juist beter weg kunnen blijven omdat ze collega's voor de voeten lopen. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!