Millennium: nog 283 dagen

24 maart 1999

Een rechtszaak die was aangespannen door een groep ontevreden gebruikers van Microsoft-producten is geëindigd in vrijspraak voor de leverancier. Volgens een rechtbank in de Amerikaanse staat Illinois mist de argumentatie van de klagers iedere grond.

De zaak was aangespannen als een 'class action suit', waarbij iemand zich opwerpt als benadeelde partij namens vele andere belanghebbenden. De aanklacht betrof het databasepakket Foxpro, dat de datum na 31 december 1999 onjuist zou weergeven.

Microsoft wees er met succes op dat Foxpro de voorziening 'Century' (eeuw) bevat. Als de gebruiker deze optie inschakelt, worden data vanaf het jaar 2000 wel goed verwerkt. De mogelijkheid staat vermeld in de handleiding van Foxpro en op de website van Microsoft.

De rechter concludeert daarom dat Microsoft ten onrechte is beschuldigd van een slordig ontwerp en van het niet nakomen van garantiebepalingen. Volgens het vonnis is er niets mis met software die standaard aanneemt dat een 2-cijferig jaartal altijd in de twintigste eeuw valt, zolang er maar een functie voor 4-cijferige jaartallen voorhanden is. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!