Millennium: nog 269 dagen

7 april 1999

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten maken goede vorderingen met het millenniumbestendig maken van hun systemen. Volgens de Federal Aviation Administration (FAA), vergelijkbaar met onze Rijksluchtvaartdienst, is 88 procent van de systemen nu gecontroleerd en zonodig gerepareerd. De FAA is onder meer verantwoordelijk voor de luchtverkeersleiding in de Verenigde Staten.

Eind juni zal naar verwachting alle apparatuur millennium-proof zijn. In de Amerikaanse luchtvaartwereld was onrust ontstaan, omdat de FAA zich niet wilde binden aan de streefdatum van 31 maart, zoals andere overheidsinstanties in de Verenigde Staten.

Volgend weekeinde wil de FAA een grote test houden op het vliegveld van Denver, dat vorig jaar ongeveer evenveel verkeer verwerkte als Schiphol. Er zal gebruik worden gemaakt van een reservesysteem waarvan de datum op eind 1999 wordt gezet en een speciaal testvliegtuig. De FAA wil met de test vaststellen of de verschillende deelsystemen van de luchtverkeersleiding goed met elkaar communiceren. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!