Millennium: nog 268 dagen

8 april 1999

Het Millennium Platform Zorg (MPZ) vindt dat zorginstellingen afspraken moeten maken over het opnamebeleid rond de komende eeuwwisseling. Als dat niet gebeurt, kunnen instellingen in de problemen komen door een te grote toeloop van patiënten.

Volgens het MPZ moeten per regio afspraken over het opnamebeleid worden gemaakt. Het platform onderzoekt momenteel in Utrecht wat de gevolgen van opnamebeperkingen bij ziekenhuizen, verpleeghuizen, instellingen voor thuiszorg en dergelijke zullen zijn. Op basis van dit onderzoek zal het MPZ in de zomer advies uitbrengen.

Uit een enquête is gebleken dat 43 procent van alle ziekenhuizen vreest voor extra risico's bij het opnemen van patiënten eind december en begin januari. De vrees bestaat dat vooral centrale computersystemen niet naar behoren zullen functioneren. Ruim 40 procent van de ziekenhuizen is van plan minder patiënten op te nemen. De thuiszorg daarentegen krijgt wellicht te maken met minder werk doordat cliënten de eeuwwisseling niet thuis durven door te brengen. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!