Millennium: nog 253 dagen

23 april 1999

Bezorgdheid over het millenniumprobleem kan eind dit jaar leiden tot een tekort aan olie en gas op de wereldmarkt. Niet doordat er werkelijk haperingen in de productie en distributie ontstaan, maar doordat het publiek gaat hamsteren uit vrees voor de gevolgen van de softwarefout.

Deze waarschuwing geeft het International Energy Agency (IEA) in Parijs. Volgens William Ramsey, een van de directeuren van het IEA, bestaat de mogelijkheid dat zowel bedrijven als consumenten extra brandstofvoorraden gaan aanleggen. Hij voorziet echter ook een tegengestelde ontwikkeling: door het millenniumprobleem vertraagt de groei van de wereldeconomie, zodat de vraag naar olie en gas juist afneemt.

De directeur van het internationale energiebureau sprak zijn bezorgdheid uit over het bewustzijn over het millenniumprobleem in Rusland en China. De Russische producent Gazprom treft echter wel voorbereidingen om de 2000-fout het hoofd te bieden. Het IEA probeert door middel van seminars olie-exporterende landen die geen lid zijn van de OESO bewust te maken van het millenniumprobleem. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!