Millennium: nog 25 dagen

7 december 1999

De financiële instellingen op en rond Wall Street zijn nu naar eigen zeggen volledig voorbereid op de millenniumwisseling. Dat meldt de US Securities Industry Association (SIA), die 98 procent van de handel in aandelen in de Verenigde Staten vertegenwoordigt.

De SIA vermijdt echter angstvallig te garanderen dat alles na de eeuwwisseling vlekkeloos zal blijven werken. De organisatie zegt alleen dat alle mogelijke moeite is gedaan om de millenniumbug uit te bannen. De aangesloten financiële instellingen hebben volgens de SIA allemaal met goed gevolg deelgenomen aan grondige testprogramma's. De New York Stock Exchange (NYSE) zegt eveneens dat alle millenniumtests met succes zijn afgerond.

Ook de handelsrelaties met het buitenland zijn door de SIA op de proef gesteld. Volgens een woordvoerster is in Europa de millenniumbestendigheid de laatste maanden met sprongen toegenomen. De in Parijs gevestigde federatie van internationale aandelenbeurzen (FIBV), waarbij 54 beurzen over de hele wereld zijn aangesloten, weigert een algemene 'gezondheidsverklaring' af te geven. Zo'n verklaring zou rechtszaken kunnen uitlokken van advocaten die de organisatie aansprakelijk stellen als zich na 31 december toch computerstoringen voordoen door de millenniumfout. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!