Millennium: nog 242 dagen

4 mei 1999

De Star Alliance, een internationaal samenwerkingsverband van luchtvaartmaatschappijen, zegt nagenoeg klaar te zijn voor het volgende millennium. Alle systemen van de deelnemende bedrijven zijn doorgelicht en getest op de gevreesde softwarefout.

In die gevallen waarin werd gevreesd voor het falen van informatiesystemen na de komende jaarwisseling, zijn of worden deze gerepareerd of vervangen. Nog niet alle correcties zijn voltooid, maar volgens de Star Alliance zullen de partners deze klus beslist op tijd klaren. De topman van de Duitse maatschappij Lufthansa, een van de vijf grondleggers van de alliantie, zegt dat tot nog toe geen enkel probleem is ontdekt dat de veiligheid van het vliegen in gevaar zou kunnen brengen.

Tot de Star-alliantie behoren naast Lufthansa maatschappijen als United Airlines uit de Verenigde Staten, Air Canada, SAS, Thai Airways en het Braziliaanse Varig. Waarschijnlijk sluiten Nippon Airways (Japan) en Singapore Airlines zich dit jaar aan. De partners in de alliantie vervoeren jaarlijks meer dan 200 miljoen passagiers. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!