Millennium: nog 24 dagen

8 december 1999

Op Schiphol zullen tijdens de komende jaarwisseling nauwelijks vliegtuig opstijgen of landen. De oorzaak ligt niet in het tekortschieten van de millenniumbestendigheid van de luchthaven, maar aan een gebrek aan luchtreizigers.

De vraag naar vliegtickets op 31 december en 1 januari blijft ver achter bij de verwachtingen, zo schrijft het informatieblad Schipholland. De Nederlandse luchtvaartmaatschappijen hebben daarom besloten bijna alle vluchten vanaf de middag van oudejaarsdag tot de middag van nieuwjaarsdag te schrappen.

Het uitvallen van veel vluchten leidt op Schiphol tot een ongewoon parkeerprobleem. Aan alle 73 gates zullen tijdens de jaarwisseling lege vliegtuigen staan. In totaal moet de nationale luchthaven 200 toestellen herbergen, terwijl er normaal maar plaats is voor 160.

Ondanks het geringe aantal vluchten houdt Schiphol extra personeel achter de hand. Die moeten kunnen ingrijpen als er toch zaken mislopen en om de verwachte stroom nieuwsgierigen op te vangen.

Schiphol houdt zich sinds 1996 bezig met het millenniumprobleem. In juli van dit jaar waren alle vitale systemen getest en in orde bevonden.(gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!