Millennium: nog 226 dagen

20 mei 1999

Inwoners van Amsterdam zullen de komende maanden door een zogenaamde 'Bugman' worden voorgelicht over het millenniumprobleem. De gemeente gaf gisteren, geholpen door een als kever ('bug') verklede acteur, het startsein voor een publiekscampagne. Dit gebeurde daags voordat het Millennium Platform zijn landelijke campagne voor het publiek onthult.

De Amsterdamse campagne is opgezet door het projectbureau Jaar 2000 in de hoofdstad, dat sinds 1997 vitale onderdelen van het gemeentelijk apparaat heeft doorgelicht op de 2000-fout. De Bugman zal tot eind dit jaar telkens in andere gedaantes optreden: als deskundige en als leek, als man en vrouw. Nog deze maand krijgt de 2000-mascotte een eigen website.

Uit een enquête is gebleken dat 70 procent van de Amsterdamse bevolking verwacht dat zich geen grote problemen zullen voordoen rond de komende jaarwisseling. Een kwart is wel van plan voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het opnemen van extra contant geld en het hamsteren van voedsel, kaarsen en water. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!