Millennium: nog 213 dagen

2 juni 1999

De luchtvaartsector zet meer vaart achter de inspanningen om het hoofd te kunnen bieden aan de millenniumfout. Op de jaarvergadering in Rio de Janeiro (Braziliƫ) hebben de leden van de International Air Transport Association (IATA) bijna 18 miljoen gulden uitgetrokken voor millenniumprojecten bij de luchtvaartmaatschappijen in ontwikkelingslanden.

Nancy Gautier, projectleider voor het 2000-probleem van de IATA, beloofde dat bij de geringste twijfel over de veiligheid vliegtuigen rond de komende millenniumwisseling aan de grond zullen blijven. Gautier zei verder dat de IATA-leden straks kunnen garanderen dat vluchten veilig verlopen, aansluitingen goed verlopen en dienstregelingen punctueel worden uitgevoerd.

De Iata heeft onderzoek gedaan naar de millenniumprojecten bij alle 265 leden. Sinds vorig jaar zijn de 72 grootste vliegvelden in de wereld bezocht om de stand van zaken op te nemen. Vanwege de oorlog in Kosovo moest de IATA Joegoslaviƫ als een van de weinige landen links laten liggen. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!