Millennium: nog 185 dagen

30 juni 1999
Den Haag is bijna klaar

In Den Haag lijkt de komende jaarwisseling weinig mis te kunnen gaan. De gemeente heeft er steeds meer vertrouwen in dat vitale computersystemen zonder mankeren zullen blijven fucntioneren. Dat blijkt uit de negende voortgangsrapportage die coördinerend wethouder Stolte heeft ingediend.

Alle gemeentelijke systemen zullen ruim voor het vierde kwartaal millenniumbestendig zijn, aldus het rapport. Voor het geval er toch iets misloopt, bijvoorbeeld met de elektriciteitsvoorziening, zijn er noodplannen opgesteld.

Volgens wethouder Stolte waren vrijwel alle kritische systemen op de gestelde deadline van 1 juni gecontroleerd op de datumfout. Dat geldt voor de bevolkingsadministratie en het Haagnet, de gemeentelijke infrastructuur voor telefonie en dataverkeer. Op 1 augustus zullen beide systemen naar verwachting millenniumbestendig zijn. Tussen half augustus en 6 september worden nog zogenaamde 'tijdreizen' - waarbij de klok naar 2001 vooruit wordt gezet - uitgevoerd, alsmede ketentesten. (gke)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.