Millennium: nog 171 dagen

14 juli 1999

De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT houdt alle vliegtuigen op 1 januari 2000 aan de grond. Het staatsbedrijf wil met de drastische maatregel eventuele 'complicaties en problemen in de infrastructuur van het bedrijf' als gevolg van het millenniumprobleem bij voorbaat uitsluiten.

De stap van LOT is voorzover bekend de eerste grootscheepse afgelasting van activiteiten in Europa die verband houdt met de datumfout in computersoftware. De Poolse maatschappij beschikt over een relatief moderne vloot straalvliegtuigen, onder meer van Boeing. Een woordvoerster van LOT gaf niet aan op welke gebieden voor storingen werd gevreesd.

De economische schade als gevolg van het niet uitvoeren van de dienstregeling op nieuwjaarsdag is gering. Op die dag nemen toch al weinig mensen het vliegtuig, aldus de woordvoerster. LOT onderhoudt verbindingen met de meeste hoofsteden in Oost- en West-Europa en met Noord-Amerika. Daarnaast heeft het bedrijf een grote luchtvloot voor chartervluchten naar vakantiebestemmingen. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!