Millennium: nog 148 dagen

6 augustus 1999

Het millenniumprobleem zal het vliegverkeer niet extra onveilig maken. Er zullen rond de komende jaarwisseling geen vliegtuigen neerstorten dat computers aan boord en op de grond niet meer de correcte datum aangeven. Deze verwachting heeft de internationale luchtvaartorganisatie IATA gisteren (donderdag) uitgesproken in Londen.

Volgens Nancy Gautier, woordvoerster van het millenniumproject van de IATA, heeft veiligheid op iedere dag van het jaar de hoogste prioriteit in de luchtvaartindustrie. Om die simpele reden zou het volkomen veilig zijn om rond oud en nieuw in een vliegtuig te stappen.

Wel zullen zich vertragingen in de uitvoering van de dienstregeling kunnen voordoen. De IATA acht het ook mogelijk dat passagiers na de landing langer dan normaal op hun bagage moeten wachten. Er zouden ook meer koffers dan gebruikelijk zoek kunnen raken.

De luchtvaartbranche heeft tot dusver 2,3 miljard dollar aan de bestrijding van de 'milleniumbug' uitgegeven. Woordvoerster Gautier noemde de resultaten van systeemtesten tot dusver in ieder werelddeel 'bemoedigend'. Intussen gaan de voorbereidingen verder. Eind oktober pas zal de organisatie een compleet beeld van de situatie hebben. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!