Millennium: nog 143 dagen

11 augustus 1999
Vier kleine beurshandelaren in de Verenigde Staten hebben een boete gekregen omdat zij hun computersystemen niet voor de vereiste datum millenniumbestendig hadden gemaakt. De straffen zijn opgelegd door een administratieve rechtbank van de Securities and Exchange Commission (SEC), de instantie die toeziet op het effectenverkeer in de VS.

De opgelegde boetes variëren van 20.000 tot 50.000 dollar. Enkele van de aandelenmakelaars hebben tegen de hun opgelegde straf geprotesteerd. De advocaat van twee bedrijven uit New York en Dallas (Texas) vindt de maatregel zwaar overdreven, omdat de wet niet ernstig is overtreden en er niemand in gevaar is gebracht. De beide bedrijven zouden de tests met goed gevolg hebben afgerond en alle nodige gegevens aan de SEC hebben verstrekt.

Financiële instellingen in de VS zijn verplicht informatie te verstrekken over de manier waarop zij hun computers hebben gewapend tegen de datumfout. De SEC is van plan bedrijven te laten sluiten die na 1 december nog in overtreding zijn. (gke)
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!