Millennium: nog 142 dagen

12 augustus 1999

De Bank van Japan, vergelijkbaar met de Nederlandsche Bank, ziet de komende eeuwwisseling met optimisme tegemoet. De centrale bank van Japan heeft meer bijzonderheden gegeven over de getroffen maatregelen die nadelige effecten van de datumfout moeten uitsluiten.

Volgens onderdirecteur Sakuya Fujiwara hebben de banken in het land diverse problemen rond het 2000-probleem opgelost. Hij voorziet dat er bij geen enkele bank in Japan tegen het eind van dit jaar nog ernstige millenniumproblemen om een oplossing vragen.

Niettemin beschikt de centrale bank over een kasreserve van 719 miljard dollar. Met dat bedrag achter de hand denkt de bank zelfs een onverhoopte stormloop op de banksaldi te kunnen opvangen.

In september opent de Bank van Japan een informatiecentrum waar alle financiële instellingen van het land terecht kunnen. Tussen 31 december en 4 januari zal dit centrum permanent bezet zijn. Zelf zal de centrale bank tussen 1 oktober en 1 maart aanstaande geen enkele verandering in hard- en software meer aanbrengen, noodgevallen uitgezonderd. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!