Millennium: nog 136 dagen

18 augustus 1999

De Nederlandse leveranciers van drinkwater hebben het volste vertrouwen dat er ook na de komende jaarwisseling volop water uit de kraan zal stromen. Uit een door externe deskundigen uitgevoerde 'audit' is gebleken dat bestaande maatregelen om storingen te ondervangen toereikend zijn.

Er zijn slechts enkele "kleine tekortkomingen" bij deze controle ontdekt. Geruststellend voegen de bedrijven daaraan toe "dat alsnog ruimschoots de tijd bestaat" om de nodige maatregelen te treffen.

Volgens de waterleidingbedrijven zijn hun productievoorzieningen systematisch en nauwgezet onderzocht op storingskansen als gevolg van de millenniumovergang. Waar nodig zijn aanpassingen uitgevoerd.

In een verklaring zeggen de waterproducenten dat zij altijd al een beleid voeren om onder alle omstandigheden water te leveren. Daarom zijn in de productieprocessen reservevoorzieningen opgenomen, zoals noodstroominstallaties en dubbele uitvoering van vitale onderdelen. Verder zijn maatregelen getroffen om bij onverwachte storingen de levering te kunnen voortzetten.

Wel wijzen de producenten er op dat zorginstellingen zelf verantwoordelijk zijn voor het interne watertransport. De instellingen krijgen het advies te controleren of in hun (elektrische) pompen een millenniumprobleem schuilt. (gke)

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!