Overslaan en naar de inhoud gaan

Miljoenennota: Minder externe ICT'ers bij Logius (Binnenlandse Zaken)

De belangrijkste uitgaven aan ICT verlopen hier via Logius, de gemeenschappelijke beheerorganisatie voor overheidsbrede ICT-oplossingen, die onder meer DigiD beheert, PKI en de websites www.overheid.nl en MijnOverheid.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De kosten bedragen dit jaar nog ruim 75 miljoen euro, maar dat zal volgend jaar gedaald zijn naar 70 miljoen en 66 miljoen in 2013. Daarna volgt weer een kleine stijging van de kosten. Logius wil zijn eigen personeelsbestand flink uitbreiden. Dat moet ten koste gaan van de externe inhuur. Daar wordt dit jaar nog ruim 13 miljoen aan uitgeven, tegen 7,1 miljoen voor het eigen personeel. Dat moet in 2012 gelijk zijn op 11,3 miljoen euro en in 2013 moet de verhouding 14, 8 miljoen euro zijn tegen 6,3 miljoen voor externe inhuur. De kosten dalen ook door de afbouw van het Elektronisch Patiënten Dossier.

GovCert naar Justitie
De kosten van de organisatie GovCert zijn volgend jaar niet meer voor rekening van Binnenlandse Zaken; de overheidswaarschuwingsdienst is per 1 augustus overgeheveld naar het ministerie van Justitie. Daar tegenover staat een stijging van de lasten die voornamelijk wordt veroorzaakt door de exploitatie en beheerlasten van nieuwe producten zoals DigiD 4.0, E-overheid voor burgers, Berichtenbox bedrijven en de RijksDienst voor het Wegverkeer.

Ook wordt verder gegaan met de invoering van de standaardisatie voor de fyieke werkomgeving Rijk.
In 2012 zullen 20.000 uniforme digitale werkplekken (DWR- clients) operationeel zijn. Alle departementen (met uitzondering van Defensie) stappen over op het rijksportaal.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in