Loopbaan

Carriere
Tim Cook

Miljoenenbonus voor Apple-baas Cook

Hoogste bonus voor Cook ooit.

Tim Cook © CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped from original iPhonedigital
9 januari 2019

Hoogste bonus voor Cook ooit.

Apple-topman Tim Cook heeft vorig jaar 12 miljoen dollar bonus gekregen. Dat bleek uit een officieel stuk van het techbedrijf over het eind september afgesloten gesloten boekjaar. Omgerekend komt de beloning uit op een kleine 10,5 miljoen euro. Het is de hoogste bonus voor Cook ooit.

De bonus was afhankelijk van doelen voor de omzet en operationele winst. Beide stegen vorig boekjaar met 16 procent. Cook kreeg behalve de bonus ook een basissalaris van 3 miljoen dollar en aandelen met een waarde van 121 miljoen dollar. Die maken onderdeel uit van een tienjarig aandelenbeloningsplan dat in 2011 inging. Cook krijgt daar ieder jaar een aantal aandelen uit.

Omzetwaarschuwing

De recente omzetwaarschuwing van Apple valt in het huidige gebroken boekjaar. Daardoor wordt het voor Cook wellicht moeilijker om dit jaar opnieuw zo'n hoge bonus te verkrijgen. De omzet in het op 29 december afgesloten kwartaal komt nu naar verwachting uit op 84 miljard dollar. Eerder had Apple aangegeven dat de omzet uit zou komen tussen 89 miljard tot 93 miljard dollar. In de markt werd voorspeld dat de inkomsten zouden uitkomen op 91,3 miljard dollar.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.