Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft werkt al aan opvolger Surface-tablet

De Amerikaanse website Techradar ontdekte dat Microsoft online al sinds juni extra personeel werft voor de afdeling die verantwoordelijk is voor de Surface en die een onderdeel vormt van de Windows-divisie. Het bedrijf zoekt niet alleen software-ontwikkelaars, maar ook ingenieurs, specialisten op het gebied van onderdelen en materialen, ontwikkelaars van stuurprogramma’s, geluidstechnici en deskundigen op het gebied van fabricage en verpakking.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Computerfabrikanten morren over concurrentie door Microsoft

De vacatures op de site Microsoft Careers duiden erop dat het bedrijf op volle kracht doorgaat met zijn plannen voor een eigen tablet-lijn, ondanks gemor van de kant van computerfabrikanten. Die zijn niet blij met concurrentie op hardwaregebied van de leverancier van het besturingssysteem Windows. De topman van Acer vroeg Microsoft onlangs dringend om zijn Surface-strategie te herzien.

Tablets centraal in productstrategie

De lijst van tientallen vacatures bij het Surface-team wijst erop dat Microsoft het tegendeel van plan is en de tablets als een centraal element van zijn productstrategie beschouwt. Herhaaldelijk valt te lezen dat Microsoft mensen zoekt die “de volgende generatie Surface tot leven brengen”. Microsoft wil dat de nieuwkomers nieuwe materialen onderzoeken en ontwikkelen voor de toekomstige tablets.

Bestaande hardwarepartners doen het kennelijk niet goed genoeg

De hooggegrepen ambities blijken uit de formulering van enkele taakomschrijvingen, waarin Microsoft stelt: “Het Surface-team richt zich op de bouw van apparaten die de Windows-visie ten volle tot uitdrukking brengen”. Volgens de nieuwssite CNet suggereert die tekst dat Microsoft vindt dat zijn bestaande hardwarepartners die visie tot dusver niet optimaal in praktijk brengen.

De personeelsadvertenties reppen verder van ‘productontwikkelingscycli in hoog tempo’ wat erop wijst dat Microsoft geen gras wil laten groeien over de introductie van volgende generaties van de Surface.

Een voorbeeld van een vacature bij het Surface-team is hier te vinden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in