Management

Cloud

Microsoft voegt monitoring-tool in Azure

5 maart 2013
Microsoft heeft het jonge in cloudtechnologie gespecialiseerde MetricsHub overgenomen, als uitbreiding op het dienstenpakket van de eigen cloudpropositie Azure.

MetricsHub is een zogeheten actieve cloudmonitoring-dienst, waarmee gebruikers hun gebruik van clouddiensten in kaart kunnen brengen en optimaliseren. De service komt met onmiddellijke ingang - in beta-release - kosteloos beschikbaar voor bestaande gebruikers van Azure. Microsoft's 'corporate vice president for strategy and business development', Bob Kelly, schrijft in zijn blog dat de technologie van MetricsHub Azure-gebruikers zal helpen om te zorgen dat ze alleen betalen voor wat ze nodig hebben. In die zin lijkt de service op de 'AWS Trusted Advisor Tools', die Azure's concurrent Amazon Web Services al enige tijd beschikbaar heeft. Maar Amazon laat gebruikers, na een kosteloze proef van een maand, wel betalen voor het gebruik van zijn monitoring tool.

Hoeveel Microsoft betaalt voor MetricsHub is niet bekend gemaakt. Wel is bekend dat de startup nog onlangs meedraaide in Microsofts Accelerator-programma, waarbij startende bedrijven enige tijd binnen de muren van Microsoft meedraaien om zich te laven het Microsoft-ecosysteem, en dus kennelijk ook om Microsoft de kans te geven om overnamekandidaten te scouten. 

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.