Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft verlaagt prijzen Surface RT

Berichten over een prijsverlaging voor de Surface RT deden eind vorige week al de ronde. De maatregel is afgelopen weekeinde ook officieel doorgevoerd in de Verenigde Staten.
Windows RT-tablet
© Microsoft
Microsoft

Het instapmodel met 32 GB opslagcapaciteit kost nu 349 dollar in plaats van 499 dollar. Dat komt neer op een prijsverlaging van 30 procent. De uitvoering met een dun fysiek toetsenbord (Touch Cover) gaat van 599 naar 449 dollar en is daarmee 25 procent goedkoper geworden.
De ‘kale’ Surface RT met 64 GB opslagcapaciteit kost voortaan 449 dollar (was 649 dollar) en inclusief Touch Cover 549 dollar.

Nederlandse webwinkel vermeldt nog de oude prijzen

In Nederland was vanochtend vroeg van een prijsverlaging nog geen sprake. In de webwinkel van het bedrijf stond het model met 32 GB toen nog voor 486 euro in de etalage en de uitvoering met Touch Cover voor 586 euro. Met 64 GB kostte de Surface RT in Nederland 586 euro en inclusief het aanklikbare toetsenbord 686 euro.

Update: inmiddels zijn de prijzen ook in Nederland verlaagd. Het model met 32 GB kost nu 336 euro (436 euro met Touch over) en het model met 64 GB kost voortaan 436 euro (536 euro inclusief Touch Cover). De prijs van het dikkere toetsenbordje Type Cover is met 129,99 euro onveranderd.

De Surface RT heeft Windows RT als besturingssysteem. Het apparaat is bekritiseerd omdat het, in tegenstelling tot de duurdere Surface Pro met de volledige versie van Windows 8, niet krachtig genoeg zou zijn.

Prijsverlaging moet zwakke vraag aanwakkeren

Met de prijsverlaging zou Microsoft de kwakkelende vraag naar zijn eenvoudigste tablet willen opvijzelen. Het bedrijf heeft geen verkoopcijfers van zijn tabletlijn gepubliceerd, maar marktonderzoekers hebben vastgesteld dat de vraag naar de Surface-modellen pover is. Persbureau Bloomberg schatte in maart dat Microsoft tot dusver 1,5 miljoen exemplaren had verkocht, waarvan 1 miljoen stuks van de Surface RT. Het wachten is op nieuwe modellen met de laatste generatie energiezuinige processors van Intel en ARM.

Ironisch genoeg is de prijsdaling mede mogelijk dankzij het ontbreken van steun voor Windows RT onder de hardwarepartners. Microsoft had beloofd dat het met zijn tablets andere fabrikanten – tevens afnemers van Windows – niet op prijs zou beconcurreren. Doordat er nauwelijks andere aanbieders van tablets met Windows RT zijn, kan Microsoft de Surface RT goedkoper maken zonder ruzie te krijgen met andere fabrikanten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in