Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft treedt toe tot OpenChain-groep

Microsoft treedt toe tot de OpenChain-groep, een organisatie die zich inzet voor standaardisering van open-source softwarelicenties. Het nieuws volgt een paar maanden nadat Microsoft zijn patentportfolio beschikbaar stelt aan leden van het Open Invention Network (OIN).
Microsoft

De OpenChain-groep is onderdeel van de Linux Foundation en heeft een industriebrede standaard voor open-source 'supply chain license compliance'. De projectgroep wil het voor (gecommitteerde) leden eenvoudiger maken om code van derden te gebruiken, bijvoorbeeld door juridische risico's te beperken. Hoe meer (invloedrijke) bedrijven hun medewerking toezeggen, hoe beter en sneller dat gaat, aldus OpenChain. Belangrijke 'platinum' partners zijn onder ander Facebook, Adobe, Google en Toshiba. Ook chipmakers Qualcomm en ARM zijn aangesloten bij de groep. 

Microsoft wil betere open-source-standaarden

Het nieuwste lid is Microsoft, maakt OpenChain bekend in een blogpost. Microsoft wordt naast platinum lid ook bestuurslid van de groep, schrijft het techbedrijf in een blogpost. David Rudin, assistant general counsel van Microsoft, zegt dat de fabrikant intensief wil samenwerken met de OpenChain-community om betere open-source-standaarden te ontwikkelen. Hier moeten zowel individuele ontwikkelaars als kleinere en enorme bedrijven van profiteren, aldus Rudin. 

Open-source wordt steeds belangrijker voor Microsoft

Microsofts beslissing om toe te treden tot OpenChain komt niet als een grote verrassing. Het bedrijf zet steeds meer in op open-source en kocht vorig jaar bijvoorbeeld Github. Een paar maanden later deelde Microsoft  het grootste deel van zijn patentenverzameling met het Open Invention Netwerk (OIN). Deze groep gebruikt patenten om het open-source Linux te beschermen en verder te ontwikkelen. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in