Management

Infrastructuur
Nadella Windows 10

Microsoft schroeft besparing Windows 10 migratie op

Microsoft claimt dat bedrijven 515 dollar per werknemer voordeliger uit zijn met Windows 10.

10 april 2017

Microsoft claimt dat bedrijven 515 dollar per werknemer voordeliger uit zijn met Windows 10.

De besparingsopties die Microsoft hanteert, komen uit de koker van marktanalist Forrester. De grootste voordelen komen uit de productiviteitswinst die mobiele werkers kunnen bereiken met het nieuwste besturingssysteem.

Microsoft probeerde tot nog toe zakelijke klanten te verleiden over te stappen door hen voor te houden dat zij over een periode van drie jaar 404 dollar kunnen besparen. Maar het bedrijf zegt nu dat die inschatting te voorzichtig is. Het moet mogelijk zijn 515 dollar per werknemer voordeliger uit te zijn over de genoemde periode.

De bron voor deze cijfers is Forrester. Dit analistenbureau maakte halverwege vorig jaar een berekening op basis van een fictief bedrijf. Voor dit bedrijf werd gebruik gemaakt van de input van vier Forrester-klanten. Inmiddels heeft Forrester opnieuw zo'n analyse gemaakt op basis van vier nieuwe klanten. Met hun gegevens werd een modelbedrijf gesimuleerd met 20.000 werknemers en 24.000 Windows gebaseerde apparaten. Er werd een vergelijking gemaakt tussen de kosten en baten wanneer egbruik gemaakt werd van Windows 7 en Windows 10.

Mobiele werkers leveren meeste besparing

Volgens Forrester kunnen bedrijven de grootste besparing bereiken - 7,3 miljoen dollar,1,5 miljoen meer dan de eerdere berekening - bij de mobiele werknemers. De besparing kwam voor een belangrijk deel doordat Forrester in zijn analyse er nu van uit is gegaan dat werknemers meer tijd op mobiele apparaten werkzaam zijn.

Verder komt de extra besparing  van een eenvoudiger beheer, snellere opstarttijden en betere beveiliging.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
2
Reacties
Anoniem 16 april 2017 19:43
Anoniem 10 april 2017 16:30

Wanneer je alle kosten tgv de verplichte update niet meerekent zou dat kunnen. Het automatisch herstarten van Windows in een bedrijfssituatie geeft echter veel meer schade.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.