Loopbaan

Branche
Logo Microsoft

Microsoft schrapt 3000 banen

Bevestiging van eerdere geruchten dat de verkoopafdeling op de schop gaat

7 juli 2017

Bevestiging van eerdere geruchten dat de verkoopafdeling op de schop gaat

Microsoft schrapt 3000 banen als onderdeel van een reorganisatie van de verkoopactiviteiten. Dat heeft een woordvoerder bevestigd tegenover het zakelijk-nieuwskanaal CNBC.

Er deden al enige tijd geruchten de ronde dat er banenverlies bij het concern zat aan te komen. Die bleken dus niet uit de lucht gegrepen. Microsoft is nu begonnen betrokken medewerkers te informeren dat ze overtollig worden danwel ergens anders ingezet zullen worden; het is dus niet gezegd dat er ook 3000 ontslagen vallen.

Microsoft wil meer inzetten op clouddiensten in plaats van op verkoop van software voor desktops en servers om zo marktleider Amazon bij te kunnen houden. De veranderingen die het daarvoor doorvoert op de verkoopafdeling zijn relatief bescheiden. Volgens CNBC telt Microsofts verkoopapparaat ruim 50.000 medewerkers; de maatregelen treffen dus minder dan 10 procent van die afdeling. In totaal heeft Microsoft ongeveer 192.000 werknemers.

Volgens een woordvoerder van Microsoft valt driekwart van de ontslagen buiten de Verenigde Staten. Wat de gevolgen in Nederland zijn, is op dit moment onduidelijk.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
1
Reacties
Anoniem 08 juli 2017 14:53

Ik kreeg daarnet een telefoontje: “Hi, with John from Microsoft. There is a problem with your job.”

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.