Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft schikt inderdaad met RealNetworks

Berichten dat Microsoft en Realnetworks tot een schikking waren gekomen, zijn gisteravond bevestigd op een persconferentie van de strijdende partijen.

De strijdbijl is begraven met een drietal overeenkomsten waaronder Microsoft RealNetworks 761 miljoen dollar betaalt. Het grootste deel van dat bedrag, 460 miljoen dollar, betaalt Microsoft als compensatie van schade die RealNetworks mogelijk heeft ondervonden van concurrentiebeperkende activiteiten van Microsoft.
RealPlayer
© RealNetworks
RealNetworks

Als onderdeel van deze overeenkomst krijgt RealNetworks eveneens inzage in Windows-technologie die van belang is voor de ontwikkeling van zijn mediaspelers. RealNetworks verplicht zich in ruil daarvoor om zijn rechtszaak in de Verenigde Staten tegen Microsoft wegens overtreding van de antitrustwetgeving te staken en om niet langer medewerking te verlenen aan de rechtszaken van de Europese Commissie en van de Koreaanse overheid tegen Microsoft op grond van dezelfde beschuldiging.

Daarnaast gaan RealNetworks en Microsoft samenwerken bij de promotie van Realnetworks' online-muziekdienst Rhapsody. In dat kader betaalt Microsoft RealNetworks 301 miljoen dollar; Microsoft kan in ruil daarvoor abonnees op zijn MSN-portal voordeeltjes bij de koop van muziek bij Rhapsody bieden ter waarde van dat bedrag. RealNetworks van zijn kant zal via Rhapsody het gebruik van Windows-technologie promoten.

Ten slotte gaan de voormalige kemphanen samenwerken op spelletjesgebied, waarbij Microsoft de spelletjes van RealNetworks zal promoten en RealNetworks spelletjes voor Microsofts Xbox 360 zal ontwikkelen. (Jelle Wijkstra)

Zie ook:
'Microsoft schikt met RealNetworks' - 11 oktober 2005

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in