Beheer

Netwerken
Windows 10

Microsoft pusht bedrijven met Windows 10 richting Edge

23 mei 2016
Microsoft gaat het voor zakelijke gebruikers makkelijker maken te schakelen tussen het gebruik van de Egde-browser en Internet Explorer 11.

De aanpassing zit in de Anniversary Update die in de zomer uitkomt, vermoedelijk rond 29 juli, de dag dat Windows 10 vorig jaar officieel beschikbaar kwam. Microsoft wil graag dat iedereen gebruik maakt van de nieuwe Edge-browser. Maar het bedrijf erkent ook dat vooral grotere bedrijven webapps hebben die gebruik maken van oudere webtechnologie en daardoor afhankelijk zijn van Internet Explorer. Nu moeten werknemers daardoor steeds van de ene naar de andere browser omschakelen, zeker wanneer IT-beheer met een speciale toepassing het gebruik van IE11 beperkt tot alleen die pagina's waar de oudere browsertechnologie voor nodig is.

Nu is het zo dat in het geval een pagina afhankelijk is van het gebruik van IE11 en deze wordt opgeroepen in Edge, er een 'tussenpagina' verschijnt met de melding maakt dat er een overschakeling naar IE11 plaatsvindt.

Die tussenpagina verdwijnt deze zomer. Dan opent IE11 gewoon bovenop Edge wanneer een pagina uit de whitelist van IT-beheer wordt opgeroepen. Ook in het omgekeerde geval werkt het zo. Een pagina openen in IE11 die niet op de whitelist voorkomt, zorgt er voor dat Edge automatisch opent.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.