Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft onthult Power Apps

De PowerApps clouddienst belooft dat niet-technici met een paar kliks apps kunnen bouwen die data ophalen uit een of meer bronnen en deze overzichtelijk presenteren. Die bronnen kunnen reguliere kantoortoepassingen, ERP-systemen en databases zijn maar ook maatwerkapplicaties mits daar een application programming interface (API) voor beschikbaar is.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Binnen een paar minuten

Microsoft demonstreerde op zijn Convergente 2015 conferentie live hoe binnen een paar minuten een PowerApp gebouwd kan worden door een paar bronnen aan te klikken en enkele stijl instellingen aan te brengen voor de beste presentatie van de gegevens.

Gebruikers kunnen de app vervolgens delen door hem te mailen aan bijvoorbeeld collega's. Er is geen appstore nodig. De maker kan aangeven of anderen de app mogen aanpassen. De beveiliging van het bronmateriaal zorgt er voor dat gegevens niet in verkeerde handen kunnen vallen.

Gatis tot 2 bronnen

Een gesloten groep klanten test de PowerApp applicatie nu. Wanneer de toepassing voor het grote publiek beschikbaar komt, is nog niet bekend. Het gebruik is gratis in een vorm waarbij data uit maximaal twee bronnen kunnen worden samengebracht, zegt Ryan Cunningham, principle product lead bij Microsoft. Betaalde Enterprise versies maken de combinatie van meer bronnen mogelijk en worden geleverd met beheer- en ontwikkelgereedschap voor IT-beheerders.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in