Development

Software-ontwikkeling

Microsoft komt 20 juli met Visual Studio 2015

30 juni 2015
Microsoft introduceert op 20 juli de definitieve versies van Visual Studio 2015, Team Foundation Server 2015 en .Net 4.6. Visual Studio is van groot belang voor het lokken van ontwikkelaars naar het nieuwe Universal Windows Platform.

Met het Universal Windows Platform kunnen ontwikkelaars apps ontwikkelen die op diverse apparaten onder Windows 10 kunnen draaien: van pc tot Xbox. Visual Studio 2015 biedt ontwikkelaars mogelijkheden om met tools en technologieën van Microsoft apps te bouwen voor andere besturingssystemen zoals iOS en Android. Zo is er een Android-emulator die is gebaseerd op Hyper-V. Ook kunnen ontwikkelaars webapplicaties bouwen in ASP.Nt, Python of Node js die zowel onder Linux, OS X als Windows kunnen draaien.

Niet alleen kan dit meer apps voor Windows opleveren, ook hoopt Microsoft ontwikkelaars vast te houden die anders over zouden stappen naar Xcode van Apple of Android Studio van Google. En helemaal mooi zou het zijn als die ontwikkelaars de online diensten van Microsoft zouden gebruiken, waaronder Azure.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.