Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft investeert in zelfrijdende auto's

Microsoft gaat flink investeren in autonoom rijdende auto's. Het Amerikaanse softwarebedrijf steekt samen met autofabrikant General Motors (GM) 2 miljard dollar in de start-up Cruise, dat voor het grootste deel al in handen is van GM. Ook autofabrikant Honda doet mee aan de investeringsronde in het bedrijf.
Driverless car
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

"Microsoft is een geweldige aanvulling op het team, op weg naar een toekomst zonder ongelukken, uitlaatgassen en files", zegt GM-topvrouw Mary Barra. Met de samenwerking kan Cruise een beroep doen op de expertise van Microsoft op het gebied van de opslag en verwerking van data. Zo kan het een beroep doen op Microsofts clouddienst Azure, dat het nodig heeft om een commerciële zelfrijdende taxidienst op te zetten.

Door sterker in te zetten op technologie voor zelfrijdende auto's volgt het softwareconcern het voorbeeld van andere grote Amerikaanse techbedrijven. De samenwerking moet de concurrentie aangaan met Waymo van Google-moeder Alphabet. Eerder deze maand hintte het Zuid-Koreaanse automerk Hyundai bovendien op een samenwerking met Apple op het gebied van zelfrijdende auto's, hoewel het bedrijf verklaringen daarover later weer introk.

Beleggers beloonden het nieuws in de Amerikaanse ochtendhandel met een plus van bijna 7 procent voor het aandeel van General Motors. Met de investering wordt Cruise gewaardeerd op 30 miljard dollar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in