Management

Branche
Microsoft kantoor

Microsoft even lid van 'biljoenenclub'

Techreus is derde bedrijf die de magische grens van 1000 miljard dollar aan beurswaarde overschrijdt.

© Pixabay efes
25 april 2019

Techreus is derde bedrijf die de magische grens van 1000 miljard dollar aan beurswaarde overschrijdt.

Microsoft is donderdag lid geworden van een exclusief gezelschap bedrijven dat de grens van 1 biljoen, oftewel 1000 miljard dollar aan beurswaarde heeft bereikt. De club is zelfs zó exclusief dat die nul leden telt, want Microsoft deed na het bereiken van de mijlpaal direct een stapje terug tot een kleine 996 miljard dollar.

Ook de twee eerdere bedrijven die meer dan een biljoen dollar waard waren, zijn weer gezakt tot onder drie grenswaarde. Apple was vorig jaar in augustus de eerste die zichzelf een 'trillion dollar company' mocht noemen. De iPhone-maker is inmiddels na een flinke dip 975 miljard dollar waard.

Amazon bereikte een maand na Apple de psychologische grens van een biljoen dollar als tweede. De webwinkel- en internetgigant is momenteel ongeveer 941 miljard waard.

Clouddiensten als melkkoe

Microsoft was al enige tijd weer in het bezit van de titel 'grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld'. De laatste stap richting het biljoen was te danken aan de sterke kwartaalresultaten waar het woensdagavond mee naar buiten kwam. Het bedrijf dat groot werd met besturingssysteem voor pc's Windows harkt tegenwoordig veel geld binnen met clouddiensten.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.