Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft en Britse NCSC gaan malafide e-mail te lijf

Microsoft en het Britse National Cyber Security Center (NCSC) hebben de handen ineen geslagen om het rapporteren van phishingmail en andere e-mail met kwade bedoelingen veel makkelijker te kunnen melden. Gebruikers van Microsoft365/Office365 en Outlookgebruikers krijgen een extra knop in het scherm waarmee de betreffende mail direct voor analyse wordt opgestuurd.
Stop
© CC0 - AG Connect
CC0 - AG Connect

Beide organisatie willen zo meer grip krijgen op de methoden die kwaadwillenden inzetten om toch elke keer weer langs de filters te glippen die dergelijke mail buiten de mailbox moeten houden.

Gebruikers van Outlook of Microsoft365/Office365-suites kunnen de betreffende button als een add-on downloaden via de AppSource-site en installeren in hun e-mailprogramma, meldt ZDNet.

Verdachte e-mail kan zo met een druk op de knop naar zowel de Suspicious Email Reporting Service (SERS)  van de NCSC als naar Microsoft worden doorgestuurd voor verdere analyse.

De Report Phishing tool is gemaakt door Microsoft. Nadat deze is gedownload moet de beheerder de flow naar de betreffende meldsite aangeven. De button blijft daarna zichtbaar in het mailprogramma. NCSC heeft een instructie voor beheerders opgesteld. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in