Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft: echt, beloofd, nooit meer dwang bij upgrade

Microsoft belooft nooit meer een agressieve upgradestrategie te zullen volgen als twee jaar geleden met de introductie van Windows 10. Die toezegging deed het bedrijf in een rechtszaak die de Duitse consumentenorganisatie had aangespannen. Daarmee is de zaak gesloten, volgens de rechter.
Windows 10 installeren
© CC BY 2.0
CC BY 2.0

De consumentenorganisatie Verbraucherzentrale Baden-Württemberg had de zaak begin 2016 aangespannen omdat Microsoft installatiesoftware op de pc's van Windows 7 en 8-gebruikers had geplaatst zonder dat zij daar toestemming toe hadden gegeven, meldt ZDNet.

Microsoft leek aanvankelijk de zaak in zijn voordeel te beslechten op basis van procedurele gronden. Toch kwam het deze week tot een finale zitting van de rechtbank waarbij Microsoft de toezegging deed voortaan geen agressieve upgrademethoden meer toe te zullen passen. De consumentenorganisatie neemt daar genoegen mee en trekt de zaak in voordat de rechter tot een uitspraak komt.

"Wij zouden liever hebben gezien dat Microsoft eerder zijn fouten erkende, maar de verklaring van Microsoft is een succes voor het consumentenrecht in de digitale wereld", zegt Cornelia Taush, hoofd van Verbraucherzentrale Baden-Württemberg in een eigen publicatie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in