Loopbaan

Carriere
meiden

Meisjes leren programmeren

© Girlsday
9 oktober 2014
Onder begeleiding van ICT-studentes en vrouwelijke ICT-professionals leren meisjes van 8 tot 18 jaar aanstaande dinsdag in diverse workshops hoe ze zelf een app, game of website kunnen maken.

Het leren programmeren staat centraal tijdens het DigiVita Code Event op dinsdag 14 oktober op het Amsterdam Science Park. Het evenement is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Deelname is gratis.

Meer meisjes in ICT

Met het DigiVita Code Event wil VHTO meisjes op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de veelzijdigheid van ICT. In Nederland kiezen nog weinig meisjes voor een opleiding of carrière in de ICT-sector. Vaak omdat ze een beperkt beeld hebben van de mogelijkheden, geen vrouwelijke rolmodellen kennen of denken dat ICT alleen iets is voor jongens. Op dit moment is zo’n 10 procent van de ICT-studenten vrouw.

Wow-effect

Cocky Booij, directeur VHTO: “In de programmeerworkshops leren meisjes met behulp van makkelijk te hanteren tools en programmeertalen iets tastbaars te maken. We willen meisjes een ‘wow-effect’ bezorgen door hen te laten ervaren dat ze het echt zélf kunnen. Het is belangrijk om hen te laten zien dat ICT veel ruimte biedt voor hun creatieve ideeën.’

Code Week

Het DigiVita Code Event valt samen met de Europese Code Week (11 t/m 17 oktober 2014), dat morgen van start gaat. Op 14 oktober is het bovendien ‘Ada Lovelace Day’, een internationale viering van de successen van alle vrouwen op het gebied van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde. Ada Lovelace (1815-1852) was een Britse wiskundige en wordt gezien als de ontwerpster van het eerste computerprogramma.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.