Overslaan en naar de inhoud gaan

Meisjes leren programmeren

Het leren programmeren staat centraal tijdens het DigiVita Code Event op dinsdag 14 oktober op het Amsterdam Science Park. Het evenement is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Deelname is gratis.
© Girlsday
Girlsday

Meer meisjes in ICT

Met het DigiVita Code Event wil VHTO meisjes op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de veelzijdigheid van ICT. In Nederland kiezen nog weinig meisjes voor een opleiding of carrière in de ICT-sector. Vaak omdat ze een beperkt beeld hebben van de mogelijkheden, geen vrouwelijke rolmodellen kennen of denken dat ICT alleen iets is voor jongens. Op dit moment is zo’n 10 procent van de ICT-studenten vrouw.

Wow-effect

Cocky Booij, directeur VHTO: “In de programmeerworkshops leren meisjes met behulp van makkelijk te hanteren tools en programmeertalen iets tastbaars te maken. We willen meisjes een ‘wow-effect’ bezorgen door hen te laten ervaren dat ze het echt zélf kunnen. Het is belangrijk om hen te laten zien dat ICT veel ruimte biedt voor hun creatieve ideeën.’

Code Week

Het DigiVita Code Event valt samen met de Europese Code Week (11 t/m 17 oktober 2014), dat morgen van start gaat. Op 14 oktober is het bovendien ‘Ada Lovelace Day’, een internationale viering van de successen van alle vrouwen op het gebied van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde. Ada Lovelace (1815-1852) was een Britse wiskundige en wordt gezien als de ontwerpster van het eerste computerprogramma.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in